Tagesschau sözcüsü Susanne Daubner geri döndü ve gençlik sözünü açıklıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Hamburg. “Tagesschau” sözcüsü Susanne Daubner olmadan yılın gençlik sözcüğü mü? Şans eseri hayır: Daubner hayranları tarafından ikna edildi ve gençlik sözünü “Tagesschau” sosyal medya kanallarında bir kez daha açıkladı.

Devamını oku sonra Reklamcılık

“Sevgili cemaatimiz, yorumlarınız beni çok şaşırttı ve duygulandırdı. Neredeyse hepsini okudum ve şunu söylemeliyim ki: beni ikna ettiniz” dedi 63 yaşındaki, Instagram kanalında ve “Tagesschau”nun Tiktok hesabında yer alan bir videoda. Video Cumartesi öğleden sonra “Kimse daha iyisini yapamaz” metniyle yayınlandı.

Daubner aslında Temmuz ayının sonunda artık internette yılın gençlik sözcüğünü sunmayacağını ve artık başkalarının öncelik almasına izin vereceğini duyurdu – destekçilerinin protestosunun ardından artık fikrini değiştirdi: “Evet, ben Senin için geri döndüm ve duyurmak için gençlik sözlerini kullanmaya devam edeceğim.

“Eksi 5000 Aura”

Buna göre, aynı zamanda şu anki kazanan “Aura”yı (bir kişinin özel karizması ve karizması) sundu ve hemen ardından, iyi bilinen tarzıyla uygun bir örnek verdi: “Yerimi bir yapay zeka aldı – eksi 5000 aura.” Bu yılki Langenscheidt oylamasında “Aura”, “Talahon” ve “Schere”nin hemen önünde birinci oldu.

“Yılın Gençlik Sözü” 2008'den bu yana ortalıkta dolaşıyor. Daubner, son yıllarda sosyal ağlarda ilgili sözcükleri gönderilerinde sunmuş ve bu süreçte bir hayran kitlesi yaratmıştı. 2021 yılında kazanan kelime olan “Cringe” (başkalarını utandırmak için) kelimesini bir klipte sunmuş ve bunu destekleyici bir üslupla şu şekilde açıklamıştı: “'Utanç' şu cümleyi söylediğimde hissettiğiniz duygudur: 'Digga 'Tagesschau' gençlik sözcüklerini kullandığında aslında ne kadar da uçuyor. Bu senin işine yarayacak, ARD.”

Haberler