İmtihanlarda epey panik oluyorum, yapamıyorum diyorsanız bu teklifler sizler için geliyor! İmtihan gerilimiyle nasıl başa çıkabileceğinizi, dertlerinizi nasıl denetim altına alacağınızı sizlere açıklıyoruz. Sizlerde imtihana girmedilk evvel neler yapacağınızı, nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız. Bütün bilgileriyla sizlere açıklıyoruz.
İMTİHAN TASASINI DENETİM ETMEK İÇİN…
Kendinizi imtihana yetecek kadar sistemli çalışmaya motive edin.
imtihanından evvel, sizi keyifli eden en sevdiğiniz sağlıklı yiyecekleri yiyin.
İmtihanla ilgili ağır olumsuz niyetleriniz var ise antrenman yapın.
Sistemli uyuyun, günde 7-8 saat uyumayı kendiniz planlayın.
Boş vakit içinderınızda sevdiklerinizle irtibat kurun ve vakit geçirin. Motive edici hobileriniz var ise, şüphesiz yapın.
İMTİHAN GÜNÜ YAPILMASI GEREKENLER
Son ana kadar ders çalışmayın, imtihandan evvel gevşeme halleri uygulayın.
Deneme alanlarını bir gün önce ziyaret edin.
İmtihan günü yanınızda getireceğiniz eşyalarınızı bir gün evvelde hazırlayın.
İmtihan günü en rahat kıyafetlerinizi seçin. Sıkı, hava geçirmez giysiler yerine bol, ter geçirmez pamuklu giysiler giyin.
imtihanına erken hazırlanın, kendinize inanın ve inancın.
Öğrenciler için imtihan olgusu telaş ve kaygı ögeleriyle birleştirilmemelidir. Öğrenciler için imtihan, amaçlarına ulaşmaları hakkında bilgi sağlayan bir rehber olarak tasarlanmıştır. Test, öğrencilerin yetenekleri için kritik olmamalı, onları amaçlarına yanlışsız yönlendirmelidir.
BİRAZ TASA GÜZELDİR AMA BİRÇOK ZİYANLIDIR
Beşerler hayatlarının muhakkak periyotlarında telaş ve gerilim yaşarlar. Yüksek seviyede korku, bireyde olumsuz uyaranları harekete geçirir. Bu niçinle, çok dert yararsız değil, ziyanlıdır. Fakat “biraz kaygı” uyarlanabilir. imtihanı ekseriyetle öğrenciler içinde endişe ve korkuyu tetikler. Öğrenciler, imtihan sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz sıkıntılar, bu meseleler çabucak hemen ortaya çıkmadan ya da hiç yaşanmadan kaygılanmaya başlar. Bu olumsuz kanılar, öğrencilerde fizikî ve zihinsel zorluklara yol açar, kendilerini yetersiz hissettirir yahut başarısız olacaklarına dair bir inanç oluşturur.
İMTİHAN TASASINI DENETİM ETMEK İÇİN…
Kendinizi imtihana yetecek kadar sistemli çalışmaya motive edin.
imtihanından evvel, sizi keyifli eden en sevdiğiniz sağlıklı yiyecekleri yiyin.
İmtihanla ilgili ağır olumsuz niyetleriniz var ise antrenman yapın.
Sistemli uyuyun, günde 7-8 saat uyumayı kendiniz planlayın.
Boş vakit içinderınızda sevdiklerinizle irtibat kurun ve vakit geçirin. Motive edici hobileriniz var ise, şüphesiz yapın.
İMTİHAN GÜNÜ YAPILMASI GEREKENLER
Son ana kadar ders çalışmayın, imtihandan evvel gevşeme halleri uygulayın.
Deneme alanlarını bir gün önce ziyaret edin.
İmtihan günü yanınızda getireceğiniz eşyalarınızı bir gün evvelde hazırlayın.
İmtihan günü en rahat kıyafetlerinizi seçin. Sıkı, hava geçirmez giysiler yerine bol, ter geçirmez pamuklu giysiler giyin.
imtihanına erken hazırlanın, kendinize inanın ve inancın.
Öğrenciler için imtihan olgusu telaş ve kaygı ögeleriyle birleştirilmemelidir. Öğrenciler için imtihan, amaçlarına ulaşmaları hakkında bilgi sağlayan bir rehber olarak tasarlanmıştır. Test, öğrencilerin yetenekleri için kritik olmamalı, onları amaçlarına yanlışsız yönlendirmelidir.
BİRAZ TASA GÜZELDİR AMA BİRÇOK ZİYANLIDIR
Beşerler hayatlarının muhakkak periyotlarında telaş ve gerilim yaşarlar. Yüksek seviyede korku, bireyde olumsuz uyaranları harekete geçirir. Bu niçinle, çok dert yararsız değil, ziyanlıdır. Fakat “biraz kaygı” uyarlanabilir. imtihanı ekseriyetle öğrenciler içinde endişe ve korkuyu tetikler. Öğrenciler, imtihan sırasında ortaya çıkabilecek olumsuz sıkıntılar, bu meseleler çabucak hemen ortaya çıkmadan ya da hiç yaşanmadan kaygılanmaya başlar. Bu olumsuz kanılar, öğrencilerde fizikî ve zihinsel zorluklara yol açar, kendilerini yetersiz hissettirir yahut başarısız olacaklarına dair bir inanç oluşturur.