Bakan Özer’den öğretmenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili açıklama: Her türlü manipülasyona karşıyız

kunteper

Global Mod
Global Mod
Özel Kesim Öğretmenleri Sendikası, özlük haklarının güzelleştirilmesini talep etmek için dün Ankara’da toplanmıştı. Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğretmenlere polis müsaade vermedi ve biber gazı ile müdahalede bulunmuştu. Sendikanın açıklamasına bakılırsa ortalarında öğretmen ve avukatların bulunduğu en az dokuz kişi gözaltına alınmıştı. Birfazlaca siyasetçi ise yaşanan olaylara reaksiyon göstermişti.

“HER TÜRLÜ MANİPÜLASYONA ŞİDDETLE KARŞIYIZ”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki Ders Aletleri İmal Merkezi’nde katıldığı EVKİT (Evde Eğitim bakılırsan Çocukların Eğitimlerinde Kullanılacak Eğitim Materyali) Dağıtım Merasimi daha sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dün Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ve Ulusal Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen özel bölüm öğretmenleri ile polisler içinde yaşanan olaylar hakkında sorulan soruya karşılık veren Bakan Özer şöyle konuştu:

“Bakanlık olarak devletteki öğretmenlerimizle özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. Her birinin çalışma şartlarını fazlaca daha âlâ bir noktaya getirmek için, epeyce daha uygun ortamlarda eğitim vermelerini sağlamaları için gece gündüz demeden çalışıyoruz. İki güzide meslek kümesi yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız.”